Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Seçmeli Ara Sınav

Maliyet Yönetimi

20
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

Yalnızca müşteriler tarafından talep edilen miktarda ve gerekli olduğunda bir ürünü üretmek için çaba harcanması felsefesine dayanan üretim yaklaşımı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 2

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi bütçe ve bütçeleme kavramı için geçerli değildir?

Soru 3

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi dağılım grafiğinin y ekseninde (bağımlı değişken) yer alabilir?

Soru 4

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi, bütçe hazırlama dönemlerinden biri olan "Birleştirme ve Gözden Geçirme" aşamasında gerçekleşen faaliyetlerden biridir?

Soru 5

Orta Zorluk

I. YetkinlikII. GizlilikIII. BütünlükIV. ObjektiflikV. Etik çatışmanın çözümüYukarıdakilerden hangileri yönetim muhasebecileri için etik davranış standartlarındandır?

Soru 6

Orta Zorluk

Yapısal Maliyetler olarak da adlandırılan; tesislere, araç-gereçlere yapılan yatırımlar ve işletmenin temel organizasyon yapısı ile ilgili olan maliyet aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi nakit bütçesi alt bölümlerinden değildir?

Soru 8

Orta Zorluk

Bir üretim işletmesinde, bütçe döneminde aşağıdaki miktarlarda ceket satılabileceği (satış hedef­leri) düşünülmektedir: I. çeyrek dönem (Ocak, Şubat ve Mart ayları) 80.000 adet ceket II. çeyrek dönem (Nisan, Mayıs ve Haziran ayları) 20.000 adet ceket III. çeyrek dönem (Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları) 60.000 adet ceket IV. çeyrek dönem (Ekim, Kasım ve Aralık ayları) 100.000 adet ceket Toplam (yıllık) 260.000 adet ceket Her bir ceketin satış fiyatı tüm dönem içinde değişmeyeceği ve 150 TL/ adet fiyat ile toptancılara satılacağı kabul edilmiştir.  İşletmede satışlardan elde edeceği gelirlerin % 50’sinin satışların yapıldığı dönemde tahsil edileceği, geriye kalan % 50’lik kısmının da satışın yapıldığı dönemden bir sonraki çeyrek dönem içinde tahsil edilebileceği varsayılmaktadır.  Satışlar ve satışlardan yapılacak tahmini nakit tahsilatları bütçelendiğinde,  II. çeyrek dönemde ( Nisan, Mayıs ve Haziran ayları) döneminde satışlardan elde edilecek nakit tahsilatları toplamı kaç TL olacaktır ?

Soru 9

Orta Zorluk

“İşletmenin süreçleri ve faaliyetlerinin maliyetlerin etkilenebilmesi amacıyla düzenlenmesi” aşağıdaki tanımların hangisine uymaktadır?

Soru 10

Orta Zorluk

Geleneksel Muhasebe Bilgi Sistemi ile İlişkisel Veri Tabanı Esaslı Muhasebe Bilgi Sisteminde seçeneklerden hangisi doğrudur?

Soru 11

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi muhasebe yöneticileri için etik bir davranış ilkesi değildir?

Soru 12

Orta Zorluk

Satışların yüzdesi olarak değişken maliyet oranı %60 olan bir işletmede, sabit maliyetlerin 160.000TL olduğu varsayımı altında 40.000TL kar elde edebilmek için ulaşılması gereken satış tutarı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi bir sabit maliyettir?

Soru 14

Orta Zorluk

Dönemsonu mamul stokları 1.500br, üretim miktarı 10.000 br ve satış miktarı 13.000br olan bir işletmede dönembaşı mamul miktarı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15

Orta Zorluk

Bir üretim işletmesinde toplam değişken maliyet doğrusal olduğundan, birim değişken maliyete ulaşmak için ne yapılmalıdır?

Soru 16

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangi faaliyet gideri için nakit çıkışı gerekmez?

Soru 17

Orta Zorluk

Sertifikalı bir yönetim muhasebecisi aşağıdaki özelliklerden hangisine sahip olmak zorunda değildir?

Soru 18

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangileri regresyon analizi varsayımlarındandır?I. doğrusallık,II. normallik,III. bağımsızlıkIV. sabit değişimV. değişken değişim

Soru 19

Orta Zorluk

Bir işletmenin Mart ayına ait Dönem sonu nihai mamül stokları miktarı 400 birim, Üretim miktarı 1400 birim, Satış miktarı 2.600 birim ise; bütçede kullanılacak dönem başı nihai mamül stok miktarı kaç birimdir?

Soru 20

Orta Zorluk

İşletmelerin kâr fonksiyonunun sonucunu etkileyen temel faktörler nelerdir?I. Ürünlerin Fiyatları, II. Faaliyet Düzeyi (ya da satış hacmi), III. Birim Değişken Maliyetler, IV. Toplam Sabit Maliyetler V. Ürün Satış Karışımı

Derse Dön