Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Final Sınavı

Din Eğitimi Ve Din Hizmetlerinde Rehberlik

9
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi dinî iletişimde kaynağın kişisel özellikleri arasında yer almaz ?

Soru 2

Orta Zorluk

Allah Tea^la^, insanlara rehber olarak gönderdiği Kur’an-ı Kerim’i, büyük bir kısmı anlaşılması oldukça kolay olduğu için nasıl tanımlamıştır?

Soru 3

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangisi Kur’an’ın başka dinlere bakışını açıklamaktadır?

Soru 4

Orta Zorluk

I. Zaman faktörünü dikkate almamak II. Konuyla ve sorunla sınırlı kalmak III. Baskı ve zorlama yapmamak IV. Eleştirel ve sorgulayıcı yaklaşmak V. Muhatabın anlayışına uygun üslup kullanmak Yukarıdaki ifadelerden hangisi/hangileri dini konularda rehberlik ederken dikkat edilmesi gereken ilkeler arasında yer alır?

Soru 5

Orta Zorluk

Psikolojik araştırmalar ve klinik deneyler dışında tutulması gerektiğine inanılan maneviyat konusu, hangi araştırmacı sayesinde uzun bir süre sonrasında “kişilere özgü bilim dışı bilinmez bir özel alan” olmaktan çıkmıştır?

Soru 6

Orta Zorluk

İletişimi dairesel bir işlem olarak benimseyen, ancak geribildirimi yeni bir mesaj kabul eden bir görüş aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 7

Orta Zorluk

Aşağıdaki kavramlardan hangisi “bir konu üzerinde karşılıklı görüş bildirme, doğru bir karar oluşturmak için görüş alış-verişinde bulunmak” anlamına gelmektedir?

Soru 8

Orta Zorluk

Peygamberlerin hepsinin, “Bu hizmetime karşılık sizden hiçbir ücret beklemiyorum. Benim ücretimi verecek olan Âlemlerin Rabbi’dir.” (Hûd 11/29, 51) ifadeleri din hizmetlerinde rehberlikte bulunacak kimselerin sahip olması gereken hangi özelliğe işaret etmektedir?

Soru 9

Orta Zorluk

Din görevlilerinin kendi kişiliğinin, tutum ve davranışlarının etkileyici ve yönlendirici özelliği olması aşağıdaki kavramlardan hangisi ile açıklanmaktadır?

Derse Dön