Yeni eklenen sınavlar ve güncel içerikler! Hemen keşfedin

Seçmeli Ara Sınav

İçecek Bilgisi

20
Soru
60
Dakika
0
Görüntülenme
0
Çözülme

Sınav Ayarları

Soru 1

Orta Zorluk

Gazozlar serinletici özelliklerinden dolayı soğuk olarak tüketilen içeceklerdir. Bu içeceklerin ortalama servis sıcaklığı kaç derecedir?

Soru 2

Orta Zorluk

Bir ya da iki shot espresso içine koyulan iki kaşık vanilyalı dondurmayla hazırlanan kahve çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 3

Orta Zorluk

Türkler çayla nasıl tanışmıştır?

Soru 4

Orta Zorluk

Seçeneklerden hangisi geleneksel içeceklerimizdendir?

Soru 5

Orta Zorluk

Çaya bilimsel adı “Camelia Sinensis” kaç tarihinde verilmiştir?

Soru 6

Orta Zorluk

I. Islak İşleme II. Kuru İşleme III. Temiz İşleme IV. Yarı Kuru İşleme V. Cilalı İşleme Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri kahve meyvesinin işlenmesinde yer alan bir süreç değildir?

Soru 7

Orta Zorluk

İnce çiğ damlası olarak bilinen japon yeşil çayı aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 8

Orta Zorluk

Espresso kahve için ideal olan kahve pişirme/demleme yöntemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 9

Orta Zorluk

Bulanık tip meyvesuyu üretilen meyvelerden olan hangisidir?

Soru 10

Orta Zorluk

Meyve suyu üretimi dünyada ilk kez kaç yılında yapılmıştır?

Soru 11

Orta Zorluk

Avrupa çay ile hangi tarihte tanışmıştır?

Soru 12

Orta Zorluk

İnce çiğ damlası olarak da bilinen, tanin miktarı az ve kafein miktarı çok olan Japon yeşil çayı türü aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13

Orta Zorluk

Aşağıdakilerden hangileri içecek tüketme sebeplerindendir? I. Eğlence II. Hazmı kolaylaştırmak III. Yemeğin lezzetini arttırmak IV. Biyolojik gereklilik V. Keyif alma

Soru 14

Orta Zorluk

Sadece suma veya tarımsal kökenli etil alkol ile karıştırılmış sumanın küçük hacimli geleneksel bakır imbiklerde, anason tohumu ile ikinci kez distile edilmesiyle üretilen yüksek alkollü içkiye ne ad verilir?

Soru 15

Orta Zorluk

Aşağıda anlatılan çay demleme tekniğindeki püf noktalara dair verilen cümlelerden hangileri doğrudur? I. Çaydanlıktaki su kaynatılırken içi boş demliği de çaydanlığın üzerine koyarak ısıtmak gerekmektedir. II. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kapatmak ya da çaydanlığı ateşten uzaklaştırmak önemlidir. III. Suyun kaynaması oksijen kaybına sebep olduğu için uzun süre kaynamış suyla çay demlenmesi tavsiye edilmemektedir. IV. Su en fazla 10 saniye kaynatılmalıdır aksi hâlde gereğinden fazla oksijen kaybetmektedir. V. Su kaynadıktan sonra çaydanlık ateşten alınmakta, 20-25 dk bekletilmekte ve suyun ısının 75-85°C seviyelerine düşmesi beklenmektedir. VI. Su ısısının düşürülmesi iyi çay demlemenin püf noktalarından biridir. Çünkü kaynayan suyla çay demlendiğinde çay haşlanmakta ve aromasını kaybetmektedir.

Soru 16

Orta Zorluk

“Merkezî sinir sistemi için gerekli, metionin ve sistein metabolizması sonucu elde edilen ve birçok metabolik süreçte rol oynayan bir amino asittir” olarak tanımlanan madde aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 17

Orta Zorluk

Sıvı veya hamur durumda bulunan organik maddelerin kendiliğinden kabarıp köpürerek gaz çıkarması olayı, enzim veya mikroorganizmalar yardımı ile bir organik bileşiği, havasız ortamda, daha basit bileşiklere dönüştürme işlemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 18

Orta Zorluk

Hangisi Türkiye’nin en çok meyve suyu alımı yaptığı ülkeler arasında değildir?

Soru 19

Orta Zorluk

Türkiye’de çay tarımı ve sanayi faaliyetleri 1938-1948 yılları arasında hangi kurum tarafından sürdürülmüştür?

Soru 20

Orta Zorluk

Hangisi içecekleri sınıflandırırken kullanılan bir kategori değildir?

Derse Dön